Bu Hafta Takip Edilecek 5 Önemli Gelişme
Investing.com – Faiz dönemi önemli bir biçimde başlarken, Fed’in politika yapıcıları gelecek ay yapılacak politika toplantısı öncesinde görüşlerini dile getirmek için son bir şansa sahip olacak. PMI verileri, finans sektöründeki son çalkantıların etkisini gösterebilir. Ortada İngiltere ve Çin değerli ekonomik verilerini açıklayacak.
1. Fayda sezonu
JPMorgan (NYSE: JPM), Citigroup(NYSE: C) Ve Wells Fargo(NYSE: WFCBankacılık sektörünün ağır yükleri, artan faiz oranlarından yararlanarak ve bankacılık sistemindeki gerilim korkularının azalmasından yararlanarak, beklentileri aşan faydalar çağını başlattı.
İlk çeyrek fayda dönemi, Goldman Sachs (NYSE: GS), Morgan Stanley(NYSE: HANIM) ve Bank of America (NYSE: BAK), yanı sıra Netflix (NASDAQ: NFLX), Tesla (NASDAQ: TSLA), IBM(NYSE: IBM) ve Johnson & Johnson (NYSE: JNJ) uzun kurum listesinden beklenen sonuçlarla önümüzdeki hafta da tüm hızıyla devam edecek.
Cuma günkü Refinitiv bilgilerine göre analistler şunları söyledi: S&P 500 İlk çeyrekte faizlerinin bir önceki yıla göre %4,8 oranında düşmesini bekliyor. Bir hafta önceki iddiaları, yıllık %5,2’lik bir düşüş içindi.
Boston’daki Bolvin Servet Yönetimi Grubunun Lideri Gina BolvinCuma günü yazdığı bir notta, “Kazanç sezonunun iyi haberler getireceğini düşünmüyoruz, ancak beklentiler, sonuçlardan sonra hisse senetlerinin yeniden yükseldiğini görmemize izin verecek kadar düşük.”söz konusu.
2. Doymuş
Merkez Bankası’nın Mart ayı toplantı tutanaklarında son dönemde finans sektöründe yaşanan çalkantıların ardından bu yıl içinde resesyon riskinin artacağı kabul edilse de, birçok yatırımcı Fed’in 3 Mayıs’ta yapacağı politika toplantısında faiz oranlarını 25 baz puan artıracağını söyledi. düşünüyor.
Önümüzdeki birkaç gün içinde yatırımcılar, New York Fed Liderinin toplantı öncesinde klasik sessizlik dönemine girdiğini görecek. John Williams, Yöneticiler Michelle okçu, Christopher WallerVe Lisa AşçıBay Trump da dahil olmak üzere birçok Fed yetkilisini dinlemek için son bir şansı olacak.
ABD’de ayrı ayrı mevcut ev satışları, bir çift bölgesel imalat anketi ve ekonomistlerin yılın başından bu yana hızla artan işten çıkarmalar arasında başka bir artış görmeyi bekledikleri ilk işsizlik başvurularıilan edilecektir.
3. PMI verileri
Euro bölgesi, ABD ve İngiltere Cuma günü PMI (satın alma yöneticileri endeksi) bilgilerini açıklayacak ve piyasa gözlemcileri bankacılık sektöründe son dönemde yaşanan düzensizliğin ekonomik büyümeyi etkilediğine dair işaretler arayacak.
Geçen hafta Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel büyüme tahminini düşürmüş ve finans sektöründeki sorunların küresel ekonominin iddiaları aşmak yerine daha düşük performans göstereceği anlamına geldiği uyarısında bulunmuştu.
PMI verileri, büyümenin yavaşlayıp yavaşlamadığını ve eğer öyleyse ne kadar hızlı olduğunu gösterecek. Merkez bankaları sıkılaştırma döngülerinin sonuna yaklaşırken, bu soru hızla piyasalar için değerli bir faktör haline geliyor.
Piyasalar, ABD’de yılın ikinci yarısında kayda değer bir yavaşlama görülmesine bağlı olarak Fed’in yıl sonuna kadar faiz indirimine gideceğini düşünüyor.
4. Birleşik Krallık verileri
İngiltere’de Şubat Salı günü açıklanacak işve ertesi gün paylaşılacak olan Mart. şişirmeVeriler, BoE yetkililerinin önümüzdeki ay yapacakları toplantıda faiz oranlarını 25 baz puan daha artırıp artırmayacağını belirleyebilir.
Şubat ayında gıda fiyatlarındaki artışın etkisiyle enflasyon beklenmedik bir şekilde %10,4’e çıkarak Mart ayında faiz artırımı olasılığını güçlendirdi. Ekonomistler, enflasyonun Mart ayında tek haneli rakamlara düşmesini bekliyor, ancak yine de Avrupa’nın geri kalanı ve ABD’de görülen enflasyon oranının oldukça üzerinde olacak.
İngiltere ekonomisi bir durgunluktan kaçınmayı başarsa da, büyüme geçen yıl içinde sakinleşti.
Piyasalar, BoE’nin oranları önümüzdeki ay %4,25’ten %4,5’e yükseltmesini bekliyor – Aralık 2021’den bu yana art arda 12. faiz artışı.
5. Çin verileri
Çin, Salı günü ilk çeyrek gayri safi yurtiçi Hasıla, Mart Perakende satışVe Endüstriyel üretimPiyasa katılımcıları, dünyanın en büyük ikinci ekonomisindeki istikrarsız toparlanmaya ilişkin tablonun daha net hale geleceğini umuyor.
Çin’in ihracatı artarken, kredi büyümesi güçlü seyrederken, tüketici ve sanayi kolları pandemi dönemindeki kısıtlamaların ardından toparlanmaya çalışıyor ve enflasyon düşük seyrini sürdürüyor.
Politikacılar, COVID-19 kısıtlamaları nedeniyle geçen yıl yaklaşık yarım asrın en kötü performanslarından birini kaydeden ekonomiyi destekleme sözü verdiler.
–Bu haber Reuters tarafından sağlanmıştır.
Yazar: Noreen Burke